Anti aging med hydrogenrigt vand - iwater.dk

Behandling af solskoldning og pigmenteringsforandringer

Skaden er sket — du er blevet rød

Hvad gør du så for nu at minimere skaden; foretage en korrekt behandling af solskoldning? Ja, og hvad sker der egentlig i huden og kroppen, når den skoldes? Det får du svar på her!

Det sker der med huden

Solskoldning kunne faktisk også kaldes solinflammation, for det er netop det, der sker — en inflammation, eller betændelse om man vil, der opstår i huden som følge af skaden fra solens UV-stråler. En almindelig solskoldning er det samme som en førstegradsforbrænding. Reaktionerne er de samme — betændelseslignende symptomer så som blodkarudvidelse i huden, hævelse, kløe og svie. Samtlige symptomer forsvinder stille og roligt i løbet af nogle dage. MEN! Vælger du at overhøre kroppens signaler, kan denne milde forbrænding udvikle sig til en kraftig solskoldning — en “full blown” 2. grads forbrænding med blærer, væskende sår og hele pivtøjet. Av!

Behandling af solskoldning — dét skal du gøre

  1. Forlad solen. Indlysende og alligevel så svært — efter mørke vintermåneder og med tanken om, at “man skal nyde solen, mens den er der”, er skyggen ikke det fedeste sted i verden. Men det er nødvendigt. Alternativt kan speciallavet UV-tøj bruges.
  2. Køl ned. Når den skadede hud nedkøles, lindres smerte og eventuelle hævelser i huden. Husk, du har jo med en forbrænding at gøre.
  3. Fugt — indefra og ud. Din hud dehydreres ligesom resten af din krop af sol og varme. Fugt er vigtig for at opretholde væskebalancen og for at mindske udtørring og afskalling af huden.
  4. Lad være med at pille. Når huden skaller af, er det et tegn på, at nye hudceller er blevet dannet og de døde udskilles — det er altså et godt tegn for processen! Men lad være med at pille. Også selvom det klør! Du risikerer nemlig, at hive nye, raske hudceller af sammen med de gamle = ikke godt.
  5. Plej med en lav pH-værdi. Hudens pH er naturligt lav — omkring de 5,5. Ved at påføre huden cremer eller væsker med lav pH, matcher du hudens egen, hvorved dets naturlige forsvar forstærkes. Er pH’en lavere, vil den speede dannelsen af nye hudceller, og det er jo ret kærkommen i denne situation.

Derfor virker syrevand pH 2,5 exceptionelt

Hudens yderste lag beskyttes af en naturligt dannet syrekappe med en pH-værdi på 5,5. Syrekappens fornemmeste job er at bevare hudens balance og at stabilisere hudens funktion som en beskyttelsesbarriere — det gør den ved at genopbygge hudfedtstoffer. Den sure pH-værdi på hudens overflade skaber et yderst fjendtligt miljø, som holder bakterier og mikrober fra at invadere huden. Samtidig holder det de organismer væk, som forårsager tørhed og infektion. Tadaaa! Væk med bakterier, tørhed og infektion — lyder det som symptomer, du lige har læst om? Jeps! Det er nemlig lige præcis det, huden kæmper mod ved en solskoldning. En perfekt behandling af solskoldning!

Ved at påføre huden syrevand med pH-værdi på 5,5 eller derunder, aktiveres hudens eget selvforsvar. Og det er bestemt ikke småting, den er i stand til at udrette der på egen hånd. Desuden indeholder syrevandet oxygen, kosmetologernes hellige gral og det, som mange betaler i dyre domme for at få tilført huden i en kamp for evig ungdom. Godt nok som et restprodukt, en gas, fra elektrolyseprocessen — men hvilket restprodukt!

Oxygen øger den cellulære forbrænding og booster derved den naturlige foryngelsesproces, som syrevandets lave pH-værdi aktiverer. Oxygen og lav pH er altså det perfekte match, og det der gør Chanson syrevand så effektivt — især til behandling af solskoldning.

Men skal vi så kun bruge faktor 50 og helst undgå solen for at forebygge?

Bestemt ikke! Vi er designet til at leve i solen, og har et udtalt behov for især den D-vitamin, som solens stråler tilfører kroppen. Uden, vil vi blive syge. Ja, faktisk er det livsnødvendigt! Der er derfor tale om en balance — og du ved det sikkert allerede, men:
  1. Undgå solen mellem kl. 12 og 15
  2. Brug solbeskyttelse. Faktor 50 virker kun en brøkdel bedre end faktor 15 — det handler om mængder. Man kan jo også diskutere, om der findes andre muligheder? Lad os bare sige, at der er uenigheder på dette punkt. Men det er vist et blogindlæg for sig.
  3. Tilpas soltiden til din hudtype
  4. Vær ekstra opmærksom, når du bader
  5. … og til sidst: tilvæn huden langsomt til mere og mere sol. Vores blege hud får et lige så stort chok, når det pludselig udsættes for sydens sol uden advarsel, som de stakkels italienere får, når vi danskere smider trøjen, og går i et med sandet ved Lidoen i uge 29.

Pigmenteringsforandringer som følge af overdreven solbadning kan afhjælpes med hydrogenrigt vand

Hydrogenrigt vand kan reducere virkningerne forårsaget af overdreven solskade og daglig udsættelse for luftforurening. Videnskabelig forskning tyder på, at hydrogenrigt vand kan fungere som en stærk antioxidant. Det hjælper med at neutralisere frie radikaler og derved forhindre beskadigelse af hudens molekylære struktur og reducere oxidativ stress.

Hvad er frie radikaler, og hvad har de at gøre med min hud?

Vores hud oxiderer ved overdreven solbadning, men også ved forurening og mange daglig hudprodukter. Dette kaldes oxidation, fordi det betyder, at huden mister energien og kan føre til hudskader på cellulært niveau — altså en oxidering harskning, som får huden til at miste sit overskud, rynker og bliver træt og svag.

Oxidationen skaber frie radikaler, som stjæler hydrogenatomerne fra de stabile celler. Resultatet kan være betændelse, acne og hurtigere, for tidlig ældning. Tilføjelse af ekstra hydrogen til din hud kan derfor forhindre frie radikaler og hjælpe med at skabe en sundere og smukkere hud.

[button text=”Læs meget mere om hudpleje og skønhed her” radius=”99″ link=”https://iwater.dk/category/hudpleje-og-skoenhed/”]

[gap]

Vi brænder for at udbrede kendskaben om hydrogen, da alt for få kender til dens fantastiske virkning.

Kender du nogen som kunne trænge til lidt “inspiration”, så del meget gerne artiklen med dem.