Immunforsvar antioxidanter

Styrk dit immunforsvar med sprudlende antioxidanter

Immunforsvaret spiller en helt central rolle i at holde din krop sund og rask. Det beskytter dig mod udefrakommende skadelige elementer, der kan forårsage infektioner. Det beskytter dig ligeledes mod inflammatoriske sygdomme og meget andet. Immunforsvaret, der også hedder immunsystemet, er komplekst og består af celler, specielle organer, proteiner og forskellige vævstyper. For at dit immunforsvar kan fungere optimalt har det brug for flere ting. Det er blandt andet masser af vand – og masser af antioxidanter.

Antioxidanter spiller en afgørende rolle for, at immunforsvaret kan fungere optimalt og holde din krop i topform. Antioxidanter beskytter nemlig kroppens celler mod oxidativ stress. Oxidativ stress sker, når ellers sunde celler oxiderer og skader dine celler. Når cellerne oxiderer, dannes ustabile molekyler, som kaldes frie radikaler.

Oxidativ stress er en ubalance mellem den mængde af antioxidanter, som er til stede i din krop, og de frie radikaler, som du producerer, afhængigt af dit stressniveau. Når der er ubalance i denne proces mellem produktionen af frie radikaler og mængden af antioxidanter, så vil cellen og kroppens immunforsvar svækkes, og vi vil ikke længere være modstandsdygtige nok.

Antioxidanternes opgave er at bekæmpe de frie radikaler. Dermed vil antioxidanterne booste dit immunforsvar. Frie radikaler er nemlig årsagen til en lang række fysiske og psykiske udfordringer. Kroppen udsættes dagligt for mange ting, der kan forårsage oxidativ stress. Det er stress, dårlig kost, sukker, alkohol, røg, bilos, solens stråler, opløsningsmidler og meget andet. Det kan man modvirke med antioxidanter.

Dit immunforsvar kommer på banen

  • Når eksempelvis virus eller bakterier kommer ind i kroppen (akut)
  • Når man stresser sin krop — eksempelvis via stress, medicin, dårlig kost, for lidt søvn, alkohol etc.

Når immunforsvaret bliver aktiveret, strømmer hvide blodlegemer og kemiske stoffer hen til det område, hvor der er et problem. Nogle stoffer har som direkte mål at dræbe de fremmede elementer. Andre stoffer medvirker til, at blodtilførslen til området stiger, så de hvide blodlegemer strømmer til. Hvide blodlegemer har også som formål at dræbe bakterier og virus.

Det kan blandt andet ske, hvis du får et sår. Et sår er åbent, og derfor vil der formentlig uden tvivl komme støv og snavs ind i såret. Det er altså denne slags ting, som inflammationen skal bekæmpe. Inflammation kan dog også forekomme ved eksempelvis slag, forbrændinger eller overbelastninger. Som regel er inflammation altså ganske gavnligt for kroppen, fordi det er kroppen, som kalder på sit eget forsvarssystem.

Når mængden af frie radikaler forøges, bruger vi af vores antioxidante reserver, og der vil være en stigning i mængden af celler, der beskadiges, og immunforsvaret svækkes dermed også. Dette medfører, at der vil opstå inflammation i vævet. Måske ikke de store infektioner, men nogle der langsomt sniger sig ind. Det er her, det kan blive farligt, da det som regel ikke giver mærkbare symptomer, men at det i stedet langsomt svækker kroppen. Efter nogle år har det måske gjort så meget skade, og immunforsvaret er svækket i en sådan grad, at kroppen ikke længere kan stå op for sig selv. Autoimmune sygdomme kaldes det. Det kan udvikle sig til mange forskellige lidelser, men som grundlæggende er det et udtryk for, at kroppen er i uligevægt, fordi den gennem tid har produceret flere frie radikaler, end den har fået tilført antioxidanter.

Molekylær hydrogen (H2) er fyldt af sprudlende antioxidanter

Vi producerer hver dag frie radikaler og kan ikke undgå at producere dem. Det er som en bil, der heller ikke kan køre uden, at der kommer udstødning. Men vi kan ved hjælp af antioxidanter fra det vand, vi drikker, den kost vi spiser, og det liv vi lever, reducere den skadelige virkning, som stress kan påføre kroppen.

En sund og varieret kost vil give dig godt med antioxidanter. Men molekylær hydrogen (H2) kan give dig mange flere antioxidanter, end du nogensinde kan nå at spise – og kan derfor booste din sundhed på et helt andet niveau!

H2 er verdens mindste og kraftigste antioxidant. Da molekylerne er så små, så kan de nå ind steder, hvor andre antioxidanter ikke kan nå ind. Det gælder eksempelvis i hjernen. Molekylær hydrogen produceres faktisk helt naturligt i en sund og velfungerende tarm. Desværre producerer langt de fleste mennesker ikke tilstrækkeligt med H2 længere. Derfor kan du booste din krop ved at tilføje mere hydrogen.

Spis og drik dig til en bedre immunforsvar

Spis dig til antioxidanter med farverig og friske grøntsager samt frisk frugt, der spækket med vitaminer, mineraler og næringsstoffer. De bliver alt sammen i tarmen bliver omdannet til antioxidanten H2 (molekylær hydrogen). Selvom vi spiser sundt, vil mængden af naturlige antioxidanter falde med alderen. Langvarig stress har dog en markant større betydning end aldring. Ligeledes har det betydning hvor mange toksiner, forurening, kemikalier, antibiotika, ekstrem solbadning, rygning og fysisk stress, man udsættes for. Giv dit immunforsvar et boost ved at tilføje masser af antioxidanter – gennem sund og varieret kost og masser af sprudlende hydrogenrigt vand.

6 tips til at booste immunforsvaret:

  1. Spis sund og varieret med masser af grønt
  2. Drik hydrogenrigt vand med sprudlende antioxidanter
  3. Undgå forarbejdet mad og sukkerholdigt slik
  4. Undgå stress
  5. Sørg for at sove ordentligt
  6. Fyld hver dag med latter og berøring

Læs også vores artikel om, hvordan man som familie kommer rask igennem vinteren.

[ux_image id=”30387″ width=”97″]

Vi brænder for at udbrede kendskaben om hydrogen, da alt for få kender til dens fantastiske virkning.

Kender du nogen som kunne trænge til lidt “inspiration”, så del meget gerne artiklen med dem.